Tidningen Vagabond har listat de 25 resmål

Tidningen Vagabond har listat de 25 resmål

Tidningen Vagabond har listat de 25 resmål de anser vara de hetaste under 2014. Själv har jag kikat på listan och valt ut ett par av dem jag anser man bör testa att resa till och gör här en egen lista:

Alaska USA

Om man är intresserad av djur och natur så är Alaska verkligen stället man ska åka till. Glöm de där lata dagarna vid poolen och satsa istället på att utforska vildmarken. I Alaska hittar du underbart god mat så som lax. Om du tror att vi har bra lax i Sverige och Norge, så ska du tänka om. I Alaska finns inte en enda fiskodling utan all lax är vildfångad. Det finns fem olika sorters arter där king salmon, kungslax, är kronan på naturens underverk. När den landar på din tallrik är den i nio fall av tio tillagad till perfektion. De har dessutom ljuvliga ostron och gigantiska kungskrabbor!
De människor som lever i Alaska har en ganska låg medelålder. Den ligger på 32 år. Kepsar och huvtröjor med trädstamsfärgat kamouflagemönster varvas med trendriktiga och dyra Gore-Tex-jackor. Vildmarken: som finns i Alaska är en av de mest orörda i världen. Alaska är tre gånger så stort som Sverige, men där finns det bara 700 000 människor. Omkring hälften av dem bor i Anchorage. I övrigt är det vilt. Svartbjörnar, brunbjörnar, älgar, vildrenar, snöfår, snögetter, vargar. Listan på vackra och spännande arter är hur långsom helst. Alaska rym¬mer mängder med vandringsleder som ringlar sig uppåt mot höga toppar och storslagna glaciärer. Testa det!

Köpenhamn, Danmark

Vårt grannland är väl värt ett besök oavsett hur många gånger du har varit där! Vi svenskar brukar ju säga att det är ju kontinenten och vill dit lite titt som tätt. Det är ju väldigt så lätt att ta sig dit. Så varför inte åka dit och äta smörrebröd och öl. Smaka på Röd pölse och se på Nyhavn. Tivoli och Ströget. Lille havfrue och fristaden Christiania är andra välkända mål vi svenskar brukar ta oss till och känner väl till. Men Köpenhamn är ju så mycket mer! Du kommer upptäcka nya saker för varje gång du åker dit!

(Visited 162 times, 1 visits today)