Oroligheter i Alanya – inget att oroa sig för!

Oroligheter i Alanya – inget att oroa sig för!

demonstrationer i AlanyaSom du säkert har hört på radio och TV så har det varit demonstrationer i Alanya angående protester mot PKK.

Vill bara säga att media har blossat upp detta till otroliga proportioner. Det har anordnats två fredliga demonstrationer som de hade tillåtelse att genomföra. Tyvärr så kom det ett antal personer till demonstrationen med inställningen till att de skulle ställa till med bråk. Detta händer även i Svegie när det anordnas demonstrationer.

Men polisen var beredd så de öppnade upp tårgas och vattenkanoner mot demonstranterna så snart de märkte att det var på väg att urarta. Vilket gjorde att det inte blev så mycket otroligheter som det kanske hade blivit annars.

Jag var själv inne i stan vid båda demonstrationerna och det var en lite absurd händelse. Hamnen var avstängd av polisen för att folk inte skulle hamna mitt i demonstrationen och man kunde känna att tårgasen gjorde att ögonen blev lite irriterade.

Men det såg lite roligt ut att turister satt och drack öl och var och handlade precis som vanligt och sedan bara ett par gator bort så var det slagsmål och vattenkanoner.

Kan säga till alla som har planer på att åka till Alanya att det är helt säkert att komma hit! De allra flesta turkar och kurder är förfärade över att demonstrationen spårade ur och står inte alls bakom det som skedde. Alanya är en turistort och både turkar och kurder är beroende av turismen. Så det som har hänt är att ett visst antal personer ställer till det för ekonomin för en hel stad.

 

(Visited 181 times, 1 visits today)