Mer om Alanya.

Mer om Alanya.

Denna gången är det jag , Elin, som skriver inlägget och jag är åter i Alanya. Säsongen har så smått kommit igång så nu börjar livet i Alanya ta fart på riktigt.

Denna helgen så gick loppet Wings for life world run från hamnen i Alanya. Detta är ett lopp som går över hela världen samtidigt och alla anmälningsavgifter går till ryggmärksforskning. Tanken är att man ska springa loppet istället för de som inte kan springa.

När loppet börjar så ska man springa eller gå så långt man kan. 30 minuter efter starten så startar en bil köra i 15 kilometer i timmen och den ökar sedan farten efter hand. Så det gäller att ta sig så långt som möjligt innan bilen hinner ifatt en.

Trots att Alanya är ett sånt turistparadis så har de väldigt mycket idrottsaktiviteter också. Många länder har sina träningsläger här fr sina långdistanscyklister och i förra helgen så fick Precidential cycling tour of Turkey här. Så då var det stor folkfest här igen.

Så trots att turistnäringen är väldigt viktig här så gör Alanya så mycket mer än bara All inclusive hotell och discon. Väl värt ett besök!

Wings for life

(Visited 80 times, 1 visits today)