London – saker du inte får missa

London – saker du inte får missa

Här listar jag saker du absolut inte får missa när du åker till London!

Fish and chips

POPPIES

Restaurangen Poppies har funnits i östra London sedan 1945. Kriget var över och fish and chips var vad folket ville ha, enligt grundaren Pops Nyland. Klassikern fish and chips serveras enligt tradition med mushy peas och väljer du take away får du det i tidningspapper som sig bör. Men det är verkligen värt att stanna och sitta ner, inredningen och ser­vitrisernas uniformer andas ljuvlig femtiotalsdiner.

Båttur
JASON’S CANAL TRIP

Varför åka längs Themsen när du i stället kan sakta puttra fram i Regents Canal? Kanalbåten som heter Jason har så mycket som 100 år på nacken och är från början ett lastfartyg som byggts om för passagerare. Turen går från Little Venice till Camden och passerar på vägen bland annat vacker arkitektur, den ger första parkett förbi Regents Park Zoo och det finns trevliga guider som berättar vad du passerar längs vägen. Bokar gör du enkelt på hemsidan senast 24 timmar innan du vill ut och åka, enkel resa kostar 9 pund för de stora och 8 för de små.

Downton Abbey-känsla
THE RUSSELL HOTEL

Ta fram ditt pärlhalsband, den där underbara hellånga klänningen och skaffa ett passande sällskap för att ta en drink i en svunnen tid. The Russell Hotel på Russell Square är byggt år 1898 och den ståtliga byggnaden sträcker sig runt hela kvarteret. Matsalen är nästan en exakt kopia av Titanics matsal, och den är faktiskt ritad av samma arkitekt. I Tempus Bar serveras svala drinkar och det finn härliga porträtten på väggarna. Så här kan man tänka att England såg ut för hundra år sedan.

Inte att förglömma

Besök:

  • Museum of London
  • Ät äkta engelsk frukost
  • Bo på bed & breakfast
  • Gå på burlesque
  • Besök loppisar
  • Royal Albert Hall
  • Te !!
(Visited 120 times, 1 visits today)