Hur båtluffar man bäst i Grekland

Hur båtluffar man bäst i Grekland

Att båtluffa kan vara en semester att minnas och ge dig känslan av din bästa resa någonsin. Många väljer att åka charter till en enda ort i Grekland och stanna där en eller två veckor. Men att uppleva mer av Grekland är inte fel. Här kommer tips till dig som funderar på att genomföra en båtluff genom Greklands övärld.

Före avresan:

Hur många är ni som ska åka? Samlas en kväll och planera in vad ni vill se, vad just ni är ute efter, hur ni vill bo och vad som är viktigt för just var och en att göra när ni väl är iväg. Efter det så är det enklare att välja vilken ö-grupp ni faktiskt ska koncentrera er på. Det är smart att välja då Grekland består av över 1400 öar vilka är indelade i olika ö-grupper. Det är enklare att ta sig mellan öar i en och samma ö-grupp medan det är mycket svårare att ta sig mellan olika ö-grupper.

Boka boende och flyg

Att båtluffa är lite att ta det som det kommer och dag för dag. Men vad man vill se till att ha klart innan är flyg dit och i alla fall första natten och ett par av de sista nätternas boende. Du kan boka biljett relativt enkelt till någon av de öar i den ö-gruppen ni har bestämt er för. Se till att boka boende antingen nära flyget om ni anländer sent, eller nära hamnen om du har tänkt att ta dig iväg direkt.

Färjorna

Mellan de grekiska öarna går det ofta många och stora färjor och det går oftast utmärkt att få plats på dessa. Dock är det bra att tänka på att restiden kan vara lång och att många stopp görs. Dessutom kan färjan avgå andra tider än det står att den ska göra. Så se till att åka i god tid, helst dagen innan om du har flyg att passa och boka boende sista natten nära flyget i stället.

Det finns många ö-grupper att välja mellan och om du kikar på en av mina andra sidor så listar jag några av favoriterna.

(Visited 73 times, 1 visits today)