Fortsättning på Ö-grupper Grekland

Aten – Från Greklands huvudstad kommer du enkelt ut i den grekiska ö-världen och här träffar du som regel inte så många andra skandinavier som i resten av Grekland. Det är vanligare att luffa kring i de andra ögrupperna än Aten. Från hamnen i Pireus som ligger rätt utanför Aten går färjorna till nästan hela den grekiska ö-världen, men om du bara har en vecka på dig kan det vara bra att fokusera på de som ligger närmast. Dock rekommenderar jag att du lägger minst 2 veckor på båtluffen. Vill du se en och annan kändis ska du välja Hydra, den bilfria konstnärsön där många rika från Aten har sommarhus. Är du ute efter vackra stränder ska du sätta kurs mot Egina, barnfamiljer trivs särskilt bra i Agia Marina. Vill du ha lite romantik passar Poros perfekt för några dagar att stanna på.

Skiathos – Om du är ute efter vackra härliga stränder så ska du besöka ö-gruppen Sporaderna. Till populära Skiathos går det många charterflyg flera gånger om dagen och här finns det otroligt många fina sandstränder. I Skiathos stad har allt du kan tänka dig av smala små gator, en fin strandpromenad, härliga loungebarer och trevliga restauranger. Närmaste grannen är Mamma Mia-ön Skopelos, kanske en av de vackraste i Grekland. Den bör du verkligen inte missa. Vill du bort från alla turister bör du inte missa Alonissos som har fantastiskt, kristallklart vatten och trevliga små städer.

Det finns många fler grupper av öar som du kan båtluffa till och det är svårt att lista dem alla. Du får helt enkelt välja bland dessa jag föreslagit eller om du ha regna favorite du gärna vill se.

(Visited 75 times, 1 visits today)