Alanya- populärt resmål i Turkiet

Alanya- populärt resmål i Turkiet

Alanya 1Alanya är och har länge varit en av de mest besökta städerna i Turkiet. Här finns verkligen någonting för alla. Små och pittoreska hotell med mycket personlighet och riktigt stora All Inklusive hotell som gör att du aldrig ens behöver lämna hotellområdet.

Eftersom den svenska kronan är stark mot den turkiska liran så får man väldigt mycket för pengarna i Turkiet., till skillnad från andra Medelhavsländer som har  Euro.

Om du någon gång besöker Alanya så rekommenderar jag dig att äta det inhemska köket. Den turkiska maten är fantastiskt prisvärd och från fina råvaror. Om du är en person som tycker om plankstek och stora stekar så är risken ganska stor att du blir besviken. Jag hittade i alla fall ingen restaurang som gjorde detta lika bra som i Sverige.

Så jag rekommenderar istället att ni provar allt vad det turkiska köket har att erbjuda! Mina bästa tips är turkisk frukost, köfte (köttbullar), deras soppor, grillspett (şiş) som finns med både kyckling, lamm och lever. Det finns så kallade Matfak som är små lokala restauranger som serverar olika typer av inhemsk mat varje dag. Så kan du peka på vad du vill ha.

Förutom att äta gott så erbjuder Alanya också fantastiska stränder, en rik historia med sitt slott och röda tornet, ett stort utbud av diskotek och barer, rafting, hamam (turkiskt bad) och mycket mer.

Inte helt omöjligt att det får bli ett inlägg till om Alanya. Finns så mycket mer att säga, men nu har vi täckt in maten i alla fall. Här är en bild på turkisk frukost.

turkisk frukost

(Visited 268 times, 1 visits today)